Engineering

Adviseren · Calculeren · Ontwerpen

Portfolio

Engineering

Izilektra

Meerwaarde van izilektra

De NEN1010 is de elektrotechnische norm waaraan installaties tot 1000V wettelijk moeten voldoen. In bepaling 514.5 uit de NEN1010 is opgenomen dat woningen en bedrijfspanden met 12 eindgroepen of een totaal vermogen van minimaal 20 kVA de elektrotechnische tekeningen aanwezig en actueel dienen te zijn. Helaas blijkt uit de meeste inspecties dat de documentatie van woningen en bedrijfspanden niet volledig of actueel is.

Wij merken op dat de tekeningen van installaties die in de loop der jaren zijn uitgebreid en gewijzigd, vaak niet zijn bijgewerkt. Door periodiek de tekeningen te laten controleren en indien nodig te reviseren, beschikt u altijd over volledige en actuele documentatie die volgens de NEN1010 wettelijk verplicht is.

Naast het feit dat het wettelijk verplicht is om volledige en actuele tekeningen te hebben, levert het ook kostenbesparingen op. Bij toekomstige uitbreidingen of het opsporen van elektrische storingen bespaart u kosten. Aanpassingen in de installatie kunnen geen kwaad, maar maar al te vaak blijkt dat uitbreidingen zonder enig inzicht (door gebrek aan tekeningen) willekeurig worden uitgevoerd, wat kan leiden tot overbelasting, storingen en zelfs brandgevaarlijke situaties.

Izilektra is in staat om de benodigde tekeningen te maken, reviseren en documenteren. De tekeningen die gemaakt worden, voldoen altijd aan de gestelde eisen en worden met de nieuwste software ontworpen.

Voor meerdere opdrachtgevers hebben wij de complete elektrotechnische tekeningen in kaart gebracht. Beginnend met een lege bouwkundige plattegrond wordt de volledige installatie in kaart gebracht. Vervolgens wordt exact uitgezocht op welke verdeelkast en op welke eindgroep iedere verbruiker is aangesloten. Uiteindelijk wordt de tekening omgezet in een digitaal tekeningenpakket conform de NEN 1010.

U ontvangt van ons de digitale tekeningen in DWG en PDF-formaat. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om het gehele tekeningenpakket voor u te beheren. Elke wijziging wordt door ons digitaal doorgevoerd, waarbij de bestanden in de cloud worden opgeslagen en real-time beschikbaar zijn voor de opdrachtgever.

tarieven

Standaard pakket

v.a. €1200,-

Large pakket

v.a. €1550,-

premium pakket

v.a. €2190,-

Hierboven genoemde bedragen zijn gebaseerd op woningbouwprojecten.

Izilektra

Denk anders denk izi

Meer weten?

Geïnteresseerd of gewoon even kennis maken?
Neem gerust contact met ons op en wie weet kan dit het begin zijn van een fijne samenwerking.